Angol használtruha a pluszosoknak

Fiatal felnőtt éveimet klasszikus 38-as mérettel kezdtem. Az a típus voltam, akinek minden jól áll. Az egyetemi évek alatt szaladtak fel és le a kilók, a ruhatáramban 36-tól 42-ig volt mindenféle darab. Attól függött, hogy melyiket veszem fel, hogy vizsgaidőszak előtt, után, vagy közben voltunk-e éppen. A diplomaosztóra 40-es méretig sikerült fogynom, de kínkeservesen találtam magamnak megfelelő ruhát. Akkoriban nyílt meg az első angol használtruha üzlet a közelünkben. Nem ismertem az ott árult márkákat, sem az angol számozást, de tettem egy próbát. Rögtön az első alkalom után angol használtruha rajongó lettem. Mintha rám öntötték volna

Ott enged, ahol kell

Nem csak az angol használtruhák jellegzetes stílusa varázsolt el. Bár kezdetektől imádtam a tunikákat, a klassz blézereket, szövetnadrágokat, szoknyákat. Ami igazán bejön azóta is, az a szabásuk. Három gyermekem született azóta, angol használtruhából jelenleg 16-os méreteket hordok. Az itthon használt számozás szerint 44-46-os a ruhaméretem, de ha felpróbálok egy kabátot, vagy egy nadrágot, sírni támad kedvem. Míg a használtruhák kényelmesek, és elegánsan állnak rajtam, egy 46-os darab úgy áll rajtam, mint tehénen a gatya. A fenekemen, combomon lötyög, a derekamat vágja. Ellenben az angol használtruhák között talált 16-os blézer válla se nem szűk, se nem bő. Az ujjhossza néha picit hosszú, de ezen könnyen lehet segíteni. Ami viszont káprázatos, hogy begombolva követi a vonalaimat.

Ahány márka, annyi szokás

Ezek között is vannak jellegzetes, visszatérő márkák, ezek közül nekem a Next jött be a leginkább. Vannak molett ismerőseim, akik szintén csak angol használtruhát vásárolnak, csak stílusban, szabásban eltérő az ízlésünk. Velük szeretek leginkább vásárolni járni, mert nem halásszák el előlem a legjobb darabokat. A gardróbomban akadnak olyan darabok is, amiket már majdnem tíz éve vettem. Sem a színüket, sem a formájukat nem veszítették el. Ma is bátran felveszem bármelyiket utcára, munkába, de igyekszem hónapról-hónapra frissíteni a kollekciómat egy-egy új darabbal. Számomra az angol használtruha sokkal több, mint spórolás. Mivel sokszor találok új darabokat is, egyfajta örömforrás is. De akkor is elégedett vagyok, ha használt ruhát hozok haza, ezzel csökkentve az ökológiai lábnyomom.