Használtruha a megújuláshoz

Már a tavalyi londoni divathét óta lehet tudni, melyek lesznek az idei tavasz-nyár divatszínei. A használtruha piac is tartogat számunkra olyan alap darabokat és kiegészítőket, melyekkel igazán divatosan öltözködhetünk. Úgy érdemes elindulni vásárolni, ha előtte otthon memorizáljuk az idei divatszíneket. Az áttetsző kék megjelenhet sálon, blúzon. A kontrasztos pinkre lehet, hogy egy édes kis retikül képében bukkanunk. Figyeljünk az élénk narancsokra, kékekre, fényes sárgás-zöldre, vad pirosra, narancsra és ezek egyvelegére. A lényeg idén a vibráló, életteli gyümölcsös színskála, ezekkel használtruha vásárláskor sem nyúlhatunk mellé. Próbáljuk úgy elképzelni, mintha egy csodásan zöldellő fennsíkról bámulnánk a fátyolos égboltot, miközben mangót, narancsot eszünk egy tálból. A fű zöldjében megjelenik egy-egy lila krókusz, fejünk felett sárga kanárik és zöld papagájok élvezik a friss szellőt.

Így válogassuk össze a használtruha szettet

Ha már élénken él a képzeletünkben a színek kavalkádja, vessük bele magunkat a vásárlásba. Tudnunk kell, milyen alapdarabjaink vannak, amikhez kiegészítőt keresünk. Írjunk listát azokról a ruhadarabokról, amiket szeretnénk lecserélni. Otthon vegyünk magunkról méretet és legyünk tisztában a külföldi számozásokkal. A használtruha üzletekben találkozhatunk vállfás és ömlesztett kínálattal is. Mindkettő esetében koncentráljuk erősen a színekre, hogy kiszúrjuk a legdivatosabb darabokat. Vegyünk magunkhoz minden használtruhát, ami színskálán szerepel. Elképzeléseinknek megfelelően válogassuk össze a divatos gardróbunkat. Mivel sok szín közül választhatunk, nem muszáj mindegyiknek szerepelnie a kosárban.

Irány a próbafülke

Természetesen ezeket is felpróbáljuk, mielőtt megvennénk. Az új darabokat, esetleg számunkra merően új színeket érdemes tükör előtt az arcunkhoz emelni. Felsőruházatnál nagyon lényeges, hogy a szín ne csak a stílusunkhoz, de a bőrünk tónusához is passzoljon. Lehet akármilyen jó fogás egy használtruha, ha az a korallpiros sápadt, beteges külsőt eredményez rajtunk. Nadrágoknál legyünk magunkkal kritikusak. Fordítsunk hátat a tükörnek, de a vállunk felett kukucskáljunk vissza. Ha az alapdarabok között nem találunk megfelelőt, keressünk sálakat, táskákat. Észszerűen, csak a legjobban kihasználható, leginkább variálható használtruhákat vásároljuk meg. Inkább ismételjük meg a vadászatot minden hónapban.