Nekem aztán nem kell használtruha nagyker!

Igen, én voltam az, akinek ez a mondat elhagyta a száját. Nem ma volt, és így visszagondolva az eseményekre ma már nem is vagyok rá túl büszke. De akkor, amikor így gondoltam – mármint hogy nekem aztán nincs szükségem használtruha nagykerre – még nem tudtam, hogy mennyi buktató van a használtruha piacon. Természetesen én voltam a világ esze, és nálam jobban senki nem ért ehhez az üzlethez. Beismerem, tévedtem. Néhány barátom szerint ez már a gyógyulás felé vezető út, hogy elismerem a tévedésemet. Mert bizony a használtruha nagykerrel kapcsolatban nagyobbat nem is tévedhettem volna.
Mi volt a terv? Rém egyszerű! Hatalmas üzletet láttam a használtruha értékesítésben, volt egy fölösleges, ám nagyon jó helyen lévő üzlethelyiségem, megfelelő mennyiségű pénzem, így belevágtam. Mit nem akartam? Azt, hogy a nyereségemet egy használtruha nagykerre hagyjam. Na, még csak az kéne! Majd én elteszem azt is!

Tényleg ennyire egyszerű?

Én azt gondoltam, hogy nincs szükség hasznaltruha nagykerre, hiszen minden adottságom megvan ahhoz, hogy a saját üzletemet feltöltsem árukészlettel. Vannak külföldi kapcsolataim, beszélek angolul, németül, biztosan elboldogulok anélkül, hogy egy használtruha nagykert bevonnék ebbe a folyamatba.
Így is tettem. Nagy mellénnyel elindultam, hogy bebizonyítsam a nagyszerűségemet. Volt persze néhány barátom, akik le akartak erről beszélni, és rábeszélni, hogy mégis inkább egy használtruha nagykeren keresztül csináljam, de hallani nem akartam róla.
Beültem hát az autómba, és nyakamba vettem Európát. Szó szerint. Németországba mentem, majd onnan Dániába, ahol egy svéd barátomon keresztül kapcsolatba kerültem egy dán gyűjtőhellyel, ahol bálázzák a begyűjtött használt ruhát. Megnéztem, tetszett is amit láttam és persze azonnal megrendeltem a számomra szükséges mennyiséget. Átutaltam néhány millió forintnak megfelelő dán koronát, és hazautaztam. Türelmetlenül vártam a szállítmányt, és közben elmeséltem a barátaimnak, hogy mi történt a kint töltött idő alatt. Méghogy használtruha nagyker! Látjátok, hogy milyen egyszerűen megoldottam? Mégis nekem volt igazam! Ennél egyszerűbb dolog nincs is talán a világon!
És akkor még tényleg el is hittem mindezt. Aztán jött a fekete leves!

Folytatjuk…