A használt ruha és a megjelenésünk 

Mindenki tisztában van vele, hogy az emberek, még azok is akik nem rosszindulatúak, még ők is előítéletesek a megjelenésünkkel kapcsolatban. Akár az utcán, akár üzletbe belépve, akár a munkahelyünkre érkezve óhatatlanul is az első szembeötlő dolog a ruházatunk. Nincs ezzel baj, hiszen mindenki szeret pozitív képet kialakítani magáról és lehetőségeihez mérten hozni az elvárt szintet. Akár annak ellenére is, hogy esetleg nem tudja fedezni ezeket a költségeket.  A használt ruha pont erre kiváló lehetőség. Hiszen úgy tudjuk a teljes ruhatárat biztosítani magunknak, hogy a bolti ár töredékéért jutunk hozzá a stílusunknak megfelelő és sok esetben egyedi minőségű használt ruhadarabokhoz.  

Használt ruhában is kitűnhetünk a tömegből 

Kedves ismerősöm jut eszembe, amikor a használt ruhák szóba kerülnek. Az irodában ismerkedtünk meg, ahova éppen ma 10 éve kerültem. Pályakezdőként csak próbáltam beilleszkedni, és ha lehet ki is emelkedni a többiek közül. Már volt pár használt ruha szettem. Féltőn óvtam a méregdrága darabokat. Aztán egyszer csak betoppant Zsóka. Az az igazi született nőtípus. Mindenki ismer egy ilyen hölgyet, ők azok akik olyan eleganciával és tartással rendelkeznek, amivel képesek saját magukat felragyogtatni, és akár egy egyszerű melegítő ruházatban is olyan előkelően vonulnak el előttünk mintha egy Givengi estélyiben libegnének éppen. Irigykedtem rá? Naná! Szerettem a közelében lenni, olyankor én is valahogy tudat alatt is odafigyeltem a tartásomra. A trappolást mellőzve igyekeztem a nőiességem minden már funkcionáló elemét latba vetni, és felnőni az ő szintjéhez. 

Bálás outfittek. 

Naponta újabb és újabb szettekben jelent meg, csak próbáltam felmérni a látottakat. Értettem hozzá, hiszen kedvenc blogomat, és a hazai divatélet nagyjai által javasolt trendeket naponta tanulmányoztam. De ugyanígy faltam az információkat a nemzetközi divatkatalógusokból is. Így tudtam, hogy milyen termékeket láttam Zsókán. Ezek nem lehetnek használt ruhák! Naponta újabb és újabb outfit összeállításokban villogott, volt rajta minden. Calvin Klein, Zara, Cecil, végtelen neves tervezői darabok. A nyári csapatépítő sárkányhajó kihíváson én a használt ruháimból próbáltam összeszedettnek és nőiesnek tűnni, ő persze hibátlan állapotú Diesel szettjében túlnőtt a mi szürke semmit mondó konfekció ruháinkon. De miből tudja mindezt Zsóka fedezni? Tudtam róla, hogy beosztását tekintve nem vezető pozícióban dolgozik. Az adminisztrátori fizetés mellett ezt a csúcsdivatot semmiképpen nem tudja fentartani, nemhogy bővíteni! Hogy csinálja? Mi a titka?  

Folytatása következik…