Aki keres talál. Használt márkás ruhák kilós áron 

Szóval Zsóka, és az ő megjelenése. Számtalan márkás ruhát láttam nála, gyanítom a ridikülje az én fél havi bevételembe került. Akkor még nem is sejtettem, hogy mekkorát tévedek. Két nem túl kedves kolléganőm, az az igazi szipirtyó típus előszeretettel állítottak fel újabb és újabb téziseket Zsóka anyagi helyzetéről, amiből biztosította márkás ruháit. Volt itt minden, amire az irigyek gondolni tudnak. Hogy felnőtt nők mennyi bántó sületlenséget tudnak összehordani, ha irigykednek valakire! Lehet, hogy használt márkás ruhákat hord? Képtelenség. Arra persze semelyik nem vette a fáradságot, hogy odaálljon elé és egy kellemes beszélgetés mellett érdeklődjön Zsóka titkáról. Még én is érleltem magamban a gondolatot, hiszen hogyan is kezdjem, mivel tudjam elindítani a beszélgetés fonalát. Aztán jött a remek alkalom. 

Használt márkás ruhák minden alkalomra 

Esküvő a családban. Használt márkás ruha és alkalmi? Szükségem lenne rá, de honnan, a használt márkás ruhák közül hol keressek? Másnap nem halogattam tovább, az ebédlőben célirányosan Zsókához siettem. És mivel hónapok óta figyeltem, már-már régi ismerősként üdvözöltem. Nem csalódtam, tündéri, nyílt, kedves hölgy volt pont olyan minőségi személyiség, mint a ruhái.

A titok 

Kérlek Zsóka segíts nekem! – indítottam a beszélgetést. Türelmesen hallgatta meg kétségbeesésemet, hogy esküvői koktélruhára lenne szükségem. Eredeti áron nem tudom megvenni, használt márkás ruhára lenne szükségem. El-el mosolyodott amikor megtudta, hogy hónapok óta figyelem és analizálom a ruhatárát, és összegeztem, hogy az ő általa felvonultatott márkás ruhák bolti ára veri az elérhetetlen szintet, de minimum illegális úton szerezhette csak be. Ezen jót nevetett majd elmondta, hogy testvérének használt márkásruha butikja van. Imádják az Angliából érkező bálákat átmolyolni, és hát ennyi a nagy titok. Zsóka ruhatára minőségi angol használt márkás ruhákból áll. Elképedtem, ez lett volna az utolsó gondolatom. Tudom az én butaságom, meg tulajdonképpen csak egy rosszul berögzült városi legenda. Amikor az ember használt ruháról hall, a szeme elött legelőször a kidobásra szánt, lomtalanítandó selejt darabok jutnak eszükbe. Nem hibátlan, minőségi, használt márkás ruhák. Akkor lássuk, milyen kincsek lapulhatnak a márkás használt ruha bálákban! Zsóka pár nap múlva elhívott a testvére butikjába, és elkezdődött a vadászat a tökéletes alkalmi ruhámra.