A férfiak és a divat

Sokan úgy gondolják, és talán sokáig így is volt, hogy a férfiak és a divat két külön bolygón léteznek. De ha manapság körülnézünk az utcán, láthatjuk, hogy egyre több férfi próbál, és szeret is divatosan, emellett pedig egyedien öltözködni. Így vagyok ezzel én is. Eleinte nem kedveltem túlságosan ezeket a shopping-túrákat, de ahogy egyre inkább elkezdtem nyitott szemmel járni, rengeteg új lehetőséget és helyet fedeztem fel, ahol stílusos ruhákat lehet vásárolni. A baj csak az volt ezekkel, hogy számomra túl drágák voltak. Így került képbe a használt márkás ruha vásárlása.

Mint mindenki, én is szeretek igényesen öltözködni, de a szerintem túlárazott márkás darabok újonnan megvétele, nem fér bele a költségkeretembe. A használt márkás ruha azért szuper, mert egyedi darabokat, sok esetben prémium minőségű ruhákat tudok venni, az új árának töredékéért. A használt márkás ruha viselésekor úgy lehetek divatos, hogy sokszor még a fast fashion üzletek polcain sorakozó tömegtermékek áránál is olcsóbban tudok felöltözni. Az pedig, hogy csak a nőknek fontos, hogy ne jöjjön szembe velük valaki máson ugyanaz a ruha, mint az övék, tévedés. Mi férfiak is szeretjük az egyedi megjelenést.

A használt márkás ruha olcsóbb, egyedibb, és kisebb környezeti terhelést jelent

A pénzügyi érdekeken, és az egyediségén túl, a használt márkás ruha vásárlása a fenntarthatóság kérdésének tekintetében is jobb döntés, mint az új. Mindenben igyekszem környezettudatosan viselkedni, és ez alól a ruhavásárlás sem lehet kivétel. Tagadhatatlan, hogy a divatipar óriási környezeti károkat okoz, ahol az olcsó termékekért a környezet fizet magas árat. A használt márkás ruha vásárlásával bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy ez a károkozás mérséklődjön. Ezért is ajánlom mindenkinek.

Egyre többen szeretnék csökkenteni az ökológiai lábnyomukat és teljes életmódváltásban gondolkodnak ennek érdekében. Jusson eszünkbe az is, hogy nemcsak a szelektív hulladékgyűjtéssel, hanem a tudatosabb vásárlással is sokat tehetünk. Ne csak az élelmiszerboltban vásároljunk tudatosan, gondoljunk arra, hogy új márkás, vagy a gyengébb minőségű textilekből készült fast fashion ruhák helyett, választhatjuk a használt márkás ruha vásárlásának lehetőségét is. Ráadásul a kreativitásunkat is szárnyalni engedi az öltözködés ezen módja. A különböző korszakokból és divattrendekből származó használt márkás ruhák kombinálásával megteremthetjük a saját egyéni stílusunkat is.