Hogyan is lett egy születésnapi alkalomból használtruha értékesítés?

Barátaimmal évente szokás volt, hogy megünnepeljük jeles alkalmainkat. 2020-ban a körülmények véget vetettek ennek a ceremóniának. Az idei évben azonban újra élesztettük ezt a több évtizedre visszavezethető hagyományt. Januárban egy baráti látogatásra és egyben születésnap köszöntésre indultunk. Már az is meglepett, hogy nem a barátnőm által üzemeltetett bárba, hanem családi ingatlanjukba voltunk hivatalosak. Ahogy megérkeztünk, ki is derültek a részletek. A bárra év végén a gazdasági körülmények miatt lakat került. Látszott barátnőmön, hogy kilátástalannak látja helyzetüket. Az elmondottakat követő csendet végül közös barátunk, Jani törte meg.

  • Tudod, hogy évtizedek óta sikeres vállalkozásom van, használtruhákat értékesítek. Miért nem szólsz?
  • Őszintén, ez eszembe sem jutott. – hangzott barátnőm válasza.
  •  Pedig heti szinten beszélünk – folytatta Jani és elő is állt egy megoldással. „Egyik, vidéki településen működő, használtruhákat forgalmazó üzletembe üzletvezetőt keresek. Elfogadod és engem is elfogadsz főnöködnek?”

Természetes, hogy igen volt a válasz és hatalmas a boldogság. Másnap meg is kezdődött a közös együttműködésen alapuló munka és a betanulás.

Hogyan vezetett az út a betanulástól a saját, használtruha értékesítésen alapuló webáruházig?

Az ördög a részletekben rejlik – mondja a közmondás. Így volt ez barátnőm esetében is. Akár megrendelésről, akár értékesítésről volt szó, mindenre odafigyelt. Még a két fél közötti, bizalmat sugalló szerződési feltételekre is. Izgatottan várta, hogy Jani megérkezzen és terepszemlét tartson nála. Ez egy délelőtt be is következett. Mindent rendben talált, de az izgatottságot észrevette.

  • Valami gond van? – tette fel a kérdést.
  • Gond nincs, csak ötlet a fejemben. – kapta meg a választ.
  • Milyen ötlet, beavatsz engem is?
  • Természetesen. Szárnyakat kaptam itt, aminek köszönhetően egy, használtruhák értékesítésén alapuló webáruház létrehozásán gondolkozom. Támogatsz ebben is?
  • Szakmailag természetesen. De ettől többet nem tehetek érted. Még annyit javasolhatok, hogy használtruhák beszerzését illetően a Verotex97 Kft.-vel köss szerződést. Csak olyan ajánlataik vannak, melyekkel a viszonteladó kiskereskedő nem járhat rosszul.
  • Köszönöm javaslatodat. Körültekintően dolgozom. Alapvetően a beszállító szerződési feltételei vezettek rá, hogy saját lábamra álljak. De továbbra is itt maradok. Hiszen egy webáruház bárhonnan működtethető.