Miért mondom, hogy a használtruha értékesítésének ötlete karácsonyi ajándék is lehet?

Mindannyiunk szívében és emlékezetében elevenen él a 2020-as esztendő és annak viszontagságai, kihívásai. Így van ez esetemben is. Jól működő vállalkozásom volt. Az elrendelt bezárások következtében azonban megsemmisült. Fogalmam sem volt, hogy mihez kezdjek. Ha azt mondom, hogy nem voltam kétségbe esve, még magamnak is hazudok. Éppen ezért nem igazán volt kedvem karácsonyt ünnepelni. De viszontagságos esztendő ide vagy oda, a családi karácsony nem maradt el. Még az ország más táján élő unokatestvérem és családja is haza látogatott.

Az asztalnál ülve beszélgetés közben kiderült, hogy bajban vagyok. Unokatestvérem nem habozott. Azonnal feltette a mentőövként szolgáló kérdést:

  • Használtruhák értékesítésében nem gondolkozol?
  • Őszinte leszek, eddig nem jutott eszembe.
  • De szerinted a jelenlegi helyzetben az embereknek szükségük van használtruhára?
  • Hatványozottan. Van akinek azért, mert szereti és boldogan viseli őket. De akadnak emberek, akik anyagi megfontolásból is rászorulnak.
  • Köszönöm ötletedet, gondolkozom rajta.
  • Ha tudok segíteni a kivitelezésben, szóljak?
  • Majd én jelentkezem. – Válaszoltam, és ezzel ott és akkor jegeltük a témát.

Hogyan oldottam meg a használtruha értékesítést és milyen eredményeim vannak benne?

Pár héttel később, 2021 január tizenharmadikán szerdán délelőtt telefont ragadtam és felhívtam unokatestvéremet. Elmondta, hogy ő jó néhány esztendeje ugyanígy járt előző vállalkozásával. Most használtruhákat értékesít. Saját, kézzel fogható boltja van. Szívesen segít nekem is elindulni ezen az úton. Tudomása szerint lakóhelyem környékén még senki nem adta a fejét használtruhák értékesítésére. Tehát én leszek az első. Mégpedig úgy, hogy az értékesítést egy webáruház keretei között országos, sőt akár nemzetközi viszonylatban is végezhetem. Pláne, ha beszállító partnerként én is a több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező Verotex97 Kft. mellé teszem le a voksomat. Ők ugyanis kizárólag Angliából és Ausztriából érkező minőségi ruhákkal látnak el engem.
Természetes, hogy mindennemű segítséget megköszöntem és elfogadtam. Másnap meg is kezdtük a kivitelezést. 2021 tavaszát írtuk, amikor megnyitottam webáruházamat, benne értékesebbnél értékesebb ruhakollekciókkal. 2022-ben hatalmas forgalommal zárjuk az esztendőt. Ennek köszönhetően megengedhetem magamnak karácsonyt követően 2023 január közepéig a pihenést. Természetesen áruházam készletei fel vannak töltve, tehát az értékesítés ebben az időszakban is zavartalanul képes működni.