Minőségi fogás a használt márkásruha

Maga a márkajelzés sokak számára egyszerűen csak státuszszimbólum. Akinek viszont fontos, hogy kísérletezés, rizikó nélkül vásároljon, a használt márkásruha is tökéletes megoldás. Dolgozó nő vagyok, feleség és édesanya. Mint sokunknak, nekem is fontos, hogy a családomat kívül és belül is rendben tartsam. Két kamasz fiú édesanyjaként nemcsak a percenként növekvő ruhaméretekkel, de a havonta változó stílusokkal is össze kellett barátkoztatnom a pénztárcámat. A használt márkásruhák megjelenése a piacon nagy megkönnyebbülést jelentett a családi kasszának. Eleinte csak magamnak vásároltam, később a fiúknak is, ma már a férjem számít a legnagyobb használt márkásruha rajongónak.

Ralph, Calvin és Tommy a gardróbban

Mára három férfi lakik a férjemmel közös gardróbunkban. A férjem nagy Ralph Lauren rajongó, én kezdettől fogva Calvin Klein és Tommy Hilfiger használt márkás ruhákat, kabátokat hordtam haza. Az alkalmi viseleteim között vannak Zara és Espirit darabok. A fiaink vegyesen válogatnak Hugo Boss, Levi’s, S. Oliver, Puma és Adidas holmik közül, bár őket időről időre motiválni kell, hogy használt márkásruhát vásároljanak. És mi mással lehetne őket leginkább befolyásolni, mint minden kamaszt: a pénzzel. Férjemmel azt találtuk ki, hogy az új és a használtruha árának különbözetét átutaljuk a fiúknak. Ha újat akarnak venni, abból a pénzből költhetnek, ha használt márkásruhát vettek, a különbözetet megkapták tőlünk. A 16 éves fiunk egy év alatt több mint félmillió forintot gyűjtött így össze, 18 éves bátyja valamivel kevesebbet, 320 ezer forintot.

Használt márkásruha és a pénzügyi tudatosság

Fiaink csakhamar beismerték, hogy a használt márkásruhák vásárlásával rengeteg pénzt tudtak megspórolni. Persze tisztában voltak vele, hogy mi azt a pénzt így is úgy is kiadtuk, de azt gondolom, megérte. Ez az egy év és közel egymillió forintos kiadás megtanította a fiaimat arra, hogy a pénzügyi biztonság előrébb való a vadonatúj holmiknál. A belső értékeiket és a tudásukat nem befolyásolja a használt márkásruha, viszont annyi zsebpénzük lett, amiről álmodni sem mertek volna addig. Én pedig biztos lehetek benne, hogy nem fogják felesleges csecsebecsékre költeni.