Hogyan is kezdtem bálás ruha értékesítéssel foglalkozni és mi indított arra, hogy erről pár gondolatot nyilvánosan megosszak?

A folyamat egy baráti beszélgetéssel kezdődött, amikor 2009 elején, túl a válságon, bajba és vele együtt pénzügyi nehézségbe kerültem. Az ország egyik, tőlem távol lévő szegletében élő barátnőm hívta fel a figyelmemet a bálás ruhák értékesítésében rejlő potenciálra. Ő akkor már közel két évtizede ezzel foglalkozott, mondhatom kellő tapasztalattal rendelkezett. Családom természetesen ellene volt az ötletnek, barátnőm mégis mindenben mellettem állt, teljes mellszélességben támogatott. Így van ez ma is. A pandémia után pár hónappal, amiben tudjuk, szakmai és lelki értelemben egyaránt segítjük egymást és vállalkozó, vagy éppen vállalkozás elkezdésén gondolkozó polgártársainkat. Ez a tény az, ami rövid, de nyilvános formában történő írásomat indokolttá teszi. Nem volt sétagalopp, de ma, közel tizenhárom éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött is azt mondom, jó döntés volt, megérte!

Aki érez magában erre elhivatottságot, csak ajánlani tudom neki!

Mi az, amire bálás ruha értékesítés esetén is nagy figyelmet kell szentelni?

Aki dolgozott már kiskereskedelmi szférában, számukra bizonyára nem okozok meglepetést kijelentésemmel. Legyen szó bármilyen ruházati értékesítésről, a siker kulcsa jelentős részben a beszállító (akitől átvesszük a terméket) cég árujának minőségében rejlik.

A bálás ruhák értékesítése sem kivétel, sőt, itt még hatványozottabban igaz ez az állítás!

Számomra a megoldást, üzletem elismertségét és szárnyalásának kezdetét beszállítóként a Verotex-97 Kft. alapozta meg.

Általuk kaptam meg mindazt, amire igazán szükségem volt:

– Jelentős részben Angliából és Ausztriából érkező minőségi bálás ruhákat.

– Garanciát, a bizományos értékesítés (részükre a végfelhasználó számára történő eladást követően fizetek) lehetőségét.

– Bálás ruháik első osztályú és extra minőségű használt ruhák.

– Választékuk határtalan, rendkívül széles skálán mozog.

– A bálák kiszállítását mindig a viszonteladó kiskereskedő partnerek igényeihez igazítják, az akár a raktárba érkezést követő egy napon belül is lehetséges, vagyis: szinte nem ismerik a lehetetlen fogalmát!